pirmdiena, 2011. gada 13. jūnijs

Mans rabarberu laiks.

Atsaucos uz aicinājumu uzrakstīt rabarberu laika recepti ielieku manu bērnības laika variāciju par saldo klimpu zupu.Es šo zupu vāru uz izjūtu, tāpēc pieminēšu sastāvdaļas un to secību.Vārošā ūdenī liek rabarberus un cukuru un vāra līdz mīksti.Atsevišķā bļodiņā ietaisa klimpu mīklu no olas, cukura,miltiem un piena tādā konsistencē kādas vēlas klimpas, jo biezāka, jo cietākas klimpas sanāks. Tad ar karotīti liek klimpas vārošā ūdenī.Beigās var pielikt kartupeļu miltus tumīgumam.Un tad atdzesē un lai labi garšo!Piebildīšu , ka ko līdzīgu vāru ar mellenēm....

Un šī ir mūsu rabarberu kūkas gardākā variācija.

500 gr.rabarberu,100 gr.sviests (izkusis),200gr.cukura,vanil\incukurs,3olas,200gr.milti,1tējk.cepampulvers,pūdercukurs pārkaisīšanai.Cep 180* apmēram stundu!

5 komentāri:

  1. Mīļš paldies Tev par receptēm! :)))) Man šķiet, ka tuvākajā laikā mūsmājās taps Tavs rabarberu pīrāgs! :))))

    AtbildētDzēst
  2. Ņammiiii! Klimpu zupu laikam nekad neesmu ēdusi, kur nu vēl gatavojusi! Jāpamēģina, paldies! :)

    AtbildētDzēst
  3. klimpu zupas ir super, tādas ēdu visu savu bērnību mammas gatavotās un tagad saviem mazajiem gatavoju. ātrs un gards našķis. vēl ventiņiem cieņā ir tirinātie ķiļķeni. tas ir kad to klimpu mīklu pagatavo šķidru un karstajā šķidrumā lēnām ar karoti lej, tirina iekšā. tādā veidojas nevis lielas klimpas bet mazi kriksīši :)

    AtbildētDzēst
  4. Garšīgu našķošanos Jūsmājās!
    Madara!Jā mums arī reizēm tāda uzvārās, bet tīri netīšām!

    AtbildētDzēst
  5. Klimpu zupa sen nav ēsta, un pati nekad neesmu gatavojusi! Būs jāmēģina, beidzot zinu, kā tās klimpas gatavo.

    AtbildētDzēst